DYKNING

Dykning i det Sydfynske Øhav

Inkluderer

  • 2 overnatninger i dobbeltværelse
  • 2 x 2-retters menu i Panorama restauranten
  • 2 x Morgenbuffet

Pris

Fra 1.495,- kr. pr. person i delt dbl. værelse

Book Online

Dykning i Danmark

– Mange forbinder eventyrlig dykning med mange fisk og planter med eksotiske destinationer som Indonesien, Caribien og lignende. Der er midlertidig mange, der overser, at man også kan finde fin og livlig dykning lige her i Danmark. Det danske hav er naturligvis knapt så farverigt og eksotisk, som det kan ses andre steder i verden, men du vil helt sikkert blive overrasket over, hvor meget man kan finde i de danske farvande, hvis bare man ved, hvor man skal lede. For eksempel kan man få set nærmere på de mange forskellige planter på havbunden og på stenene, på muslingerne og på fisk som rødspætter, fiskeyngel og fisk fra nålefisk familien. Du kan altså sagtens få dig en eventyrlig oplevelse med dykningi Danmark lidt tættere på hjemmet, nemlig i øhavet syd for Fyn.

Køb Gavekort

Skøn dykning i Det Sydfynske Øhav

Dykning i Danmark
Dykning i Danmark ved det Sydfynske øhav

Vil du se nærmere på det danske marineliv med fisk og planter, er Det Sydfynske Øhav et godt sted at vælge. Her er der nemlig en række dykkerspots, hvor man har større sandsynlighed for at få øje på fisk som blandt andet rødspætter og nålefisk end i andre dele af landet. En af grundene til, at der er så meget at se på under havet i Det Sydfynske Øhav skyldes, at der er sunket flere færger og skibe gennem tiden. Du kan altså få lov at dykke ved vrag og se nærmere på de mange polypdyr, planter og fisk, der bliver tiltrukket af sådan et sunket skib.

Desuden er det altid sjovt at få lov til at dykke på en sunket båd, fordi man så helt sikkert har noget at kigge på og udforske under hele dykket. På den måde kan du helt sikkert få dig nogle oplevelser med dykning i Det Sydfynske Øhav, som ikke matcher noget andet, du har oplevet. En anden ting, der er vigtig at have med, er dykkerspottet Christiansminde ganske tæt på hotellet. Her lagde skibe fra den tyske krigsmarine til i tiden under 2. Verdenskrig, og det kan flere fund fra havbunden fortælle mere om. For eksempel er der gennem tiden fundet porcelæn, der stammer fra den tid. Desuden er der også her forskellige fisk og planter at se på. Hvis du er klar til en dykningsoplevelse ud over det sædvanlige, som endda finder sted lige her i Danmark, er en tur til Det Sydfynske Øhav helt klart værd at overveje.

Christiansminde byder på nogle unikke rammer for dykning i Danmark. Om du er entusiast eller professionel, så er hotellets døre åbne for et ophold i vandkanten med direkte udgang til bådebro og det smukke sund.

I oktober 2014 blev den gamle Ærøsund færge sænket i sundet og der venter en unik dagstur for enhver dykker, til at opleve det kunstige rev som er skabt med sænkningen af færgen. Tv2 Fyn dækkede færgens sidste rejse mod havbunden, en historie som du kan gense her.

Christiansminde

I Christiansminde er der også rig mulighed for at få sig en flot oplevelse med dykning. Med 20 meter ned til sundet, er I hurtigt i gang med at opleve det fantastiske område. Man har igennem tiderne gjort mange fund fra 2. verdenskrig, efter at de tyske besættelsestropper inddrog Christiansminde Badehotel under krigen og lagde til med krigsmarinen her.

Der er til tider stærk strøm i Svendborgsund, dog kan man undgå det værste ved at studere tidevandstabellen inden en dykke tur.

Ud for Christiansminde byder Svendborgsund på en dybde ned til 7 meter, mere ved sejlrenden.

Hotel Christiansminde

På Hotel Christiansminde tilbyder vi gode forhold for sportsdykkere. Vi kan tilbyde et hotel placeret helt ud mod vandet, og et oplagt sted for dykkere.
Derudover tilbyder vi også et aflåst rum hvor I har mulighed for at skylle jeres dragter og hænge dem til tørre. Her kan I også opbevare iltflasker eller andet udstyr.
Har man meget oppakning med og medbringer trailer eller følgebåd reserverer vi plads på hotellets parkeringsplads.

Oplevelser for alle

I Det Sydfynske Øhav er der oplevelser for alle. De mange vrag, som ligger på bunden, trækker mange til, men det kræver en vis erfaring og evne inden for dykning, før man begiver sig ud på den slags dyk. Heldigvis er der også mange andre spots tæt ved Svendborg, som giver oplevelser for dem, der er mindre trænede eller simpelthen ikke bryder sig om dykkene ved vragene. For eksempel er der dyk ved Thurø Dæmningen, Christiansminde og Svendborgsundbroen. Når det kommer til dykning i Danmark i Det Sydfynske Øhav, tør vi altså godt garantere, at der er oplevelser for enhver smag og ethvert niveau.

Svendborgsund, øerne og kysterne danner alt sammen rammen om et område der indbyder til et aktivt friluftsliv

– ikke blot for dykkere.

Naturturisme i Svendborg har lavet en app som de selv kalder “det moderne kompas”, her er både tips og vejviser hvis man ønsker at prøve kræfter som dykker, kajakroer, hiker eller lystfisker.

Find App’en her

TILBAGE